Svejo.net Termo.bg Kulinaria.bg Bulevard.bg Mobility.bg Hardwarebg.com Calculator.bg

Калкулатор

Данъчен калкулатор за автомобили

Данък МПС. Калкулаторът е валиден за леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5т. Изчисленията се извършват съгласно измененията на ЗМДТ от 01.01.2019г.

Моля, въведете необходимите данни за данък след 2019г.
Мощност на автомобила:
Адрес на собственика (община):
Възраст на автомобила:
Екологична категория:

Данък МПС

Съгласно чл. 52 (1) от Закона за местните данъци и такси, с данък върху превозните средства се облагат превозните средства, регистрирани за движение по пътната мрежа в Република България.

В чл.55 на същия закон е уточнено, че За леки и товарни автомобили с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т годишният данък се състои от два компонента - имуществен и екологичен.

Имущественият компонент се определя в зависимост от мощността на двигателя, коригирана с коефициент в зависимост от годината на производство на автомобила. Екологичният компонент се определя от общинския съвет в зависимост от екологичната категория на автомобила.

Сподели:  Facebook | Twitter

Реклама

ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ ОНЛАЙН

  • СРАВНИ ЦЕНИТЕ
  • ИЗБЕРИ КОМПАНИЯ
  • ПОПЪЛНИ ЗАЯВКА
  • ПЛАТИ КАТО Я ПОЛУЧИШ*
Виж най-добрите оферти

* безплатна доставка на посочения от вас адрес

Свържете се с нас Facebook Twitter
 

Xenium е независима дигитална медийна компания, основана през 2007 година. Чрез сайтовете си достигаме до над 2 800 000 уникални потребители месечно в България. Стремим се да отговорим на нуждите на хората да се информират и забавляват, да споделят и общуват, предоставяйки им високостойностно съдържание и услуги.

Медии
 
За реклама За нас http://xenium.bg
Copyright © 2013 Ксениум ООД. Всички права запазени.