Калкулатор

Кредитен калкулатор

Универсален кредитен калкулатор. Изчислява всички параметри на един кредит: месечна вноска и общо изплатени лихви, максимален размер на кредита, срок за изплащане на кредита, размер на годишната лихва в проценти.

Моля, въведете необходимите данни
Какво искате да изчислите?

Параметри на кредита
Размер на кредита:
Срок на кредита в месеци:
Годишен лихвен процент: %

Кредитен калкулатор

Указания

Кредитният калкулатор е разработен за кредити с равни (анюитетни) месечни вноски. При този начин на изплащане се отпускат над 90% от кредитите в страната. Кредитите от този тип се определят от четири параметъра:

  • месечна вноска,
  • размер на кредита,
  • срок за погасяване,
  • лихвен процент.

Всяка една от тези четири величини може да се изчисли, ако се знаят останалите три.

Калкулаторът изчислява и четирите параметъра и на практика е универсален кредитен калкулатор, който съчетава в себе си четири различни кредитни калкулатора:

  • - калкулатор за изчисляване на месечна вноска
  • - за изчисляване на максималния размер на кредит
  • - калкулатор за срока за изплащане на кредит
  • - за изчисляване на размера на годишния лихвен процент.

Калкулаторът е предназначен за първоначално ориентиране и отправна точка за проиграване на различни възможности преди да кандидатствате за кредит. Например ако не сте сигурни дали искате по-малка вноска при по-дълъг срок или обратно – по-голяма вноска, но при по-къс срок за изплащане, колко голям кредит може да си позволите и т.н. Всичко което трябва да направите е да изберете какво точно ще изчислявате и да попълните стойностите на останалите три величини.

За сравнение на конкретни банкови оферти и за прецизно пресмятане, препоръчваме да се използва Кредитен калкулатор ГПР . За разлика от универсалния кредитен калкулатор, последният е разработен като подробен кредитен калкулатор, който освен с анюитетни (равни) месечни вноски работи и с намаляващи. Освен това при него се отчитат таксите и комисионните, които допълнително оскъпяват кредита и участват в калкулацията на ГПР.

Свързан калкулатор

Кредитен калкулатор - ГПР

Подробен кредитен калкулатор. Изчислява лихви, такси и комисиони, ГПР и подробен погасителен план.
Сподели:  Facebook | Twitter

Реклама

Реклама

Допълнителен калкулатор

КЪМ ОСНОВНИЯ КАЛКУЛАТОР
-Контакти- -Условия за ползване- -Поверителност-